Curs online-
Influența Tipului de personalitate în procesul de vânzare

4

Module

1

Chestionar

toate

Nivelul

4 ore

Durata

Româna

Limba

Persolog

INSTRUMENT unic în România

Despre Curs

  Perioada actuală ne pune la încercare din toate punctele de vedere. Ne simțim constrânși și nesiguri, deseori avem tendința să ne focusăm prea mult pe cifre și mai puțin pe clienți. Întrebarea este cine sunt cu adevarat clienții din spatele cifrelor? Ce temeri au ei? Ce personalitate au? Cum te privesc pe tine ca și vânzător?

   De fapt ce crezi că e cel mai important într-un proces de vânzare? Bineînțeles incheierea procesului printr-o vânzare, dar cum ajungi acolo ?

Acest curs te va ajuta:

La cine se adresează acest curs?

  • Agenților de vânzări
  • Managerilor de vânzări
  • Administratorilor și angajațiilor care iau contact cu clientul
Rulează videoul

Structura CUrsului

Introducere în noul model de vânzări și modelul de  personalitate Persolog. Înțelegerea celor 4 dimensiuni comportamentale DISC și a impactului pe care dimensiunea dominantă o are asupra vânzărilor.

 60 minute

Înțelegerea stilului comportamental al  clientului în raport cu tipul de personalitate. Cum reacționează fiecare client în funcție de trăsăturile de bază ale acestuia.

Descrierea celor 4 Tipuri de clienți  și  modalitatea prin care aceștia pot fi abordați, cu succes  în  procesul de vânzare.

60 minute+ 20 minute pauză

  Cunoașterea clientului după 30 secunde. Alegerea strategiei de abordare și de negociere în funcție de tiparul lui de Personalitate.

50 minute

Analiza situațiilor concrete prezentate de cursanți, găsirea metodelor și strategiilor  de gestionare eficientă a activității de vânzare +Materiale video.

   50 minute

 

Ce spun oamenii despre instrumentulele persolog

Ești pregătit să îți crești vânzările?

Locuri limitate

12 locuri

Vei primi un link in ziua cursului

Calitate  garantată.

Dacă nu ești mulțumit în 30 de zile îți trimitem banii înapoi.

Fii parte din povestea

Dezvoltă-ți echipa alături de noi