fbpx
Delia Chifan

Delia Chifan

Psiholog, Trainer Persolog

 

  Toți avem calități și defecte… bineînțeles că ne dorim să fie cât mai multe calități însă suntem mai orientați în a vedea defectele altora dar mai puțin pe ale noastre. Destul de rar, suntem capabili și dispuși să ne recunoaștem propriile greșeli comportamentale, deși de regulă ele sunt cauza nemulțumirii noastre în general.

    Daca doriți să descoperiți care sunt stereotipurile comportamentelor dumneavoastră, potențialul îngropat de societate, mediul sau de apropiați care v-au spus întotdeauna cum să faceți sau ce sa faceți, chestionarele de personalitate, Persolog sunt cele mai indicate, deoarece îți arată tendințele tale din domeniul DISC.

                     

            

 

      Sunteți o persoană care vă place riscul? Sau ați fugit întotdeauna din teama de a nu fi judecați, criticați sau de a fi ca ceilalți? Există în esența nevoia de a comunica cu alții, de a  convețui, colabora sau de a ne confrunta,  pur și simplu, de a tolera anumite persoane. Care credeți că este radiografia  acestor stări? Cât de bine ne cunoaștem pe noi și pe ceilalați cu adevărat?

 
 

      Cât de mare este influența celolarți asupra noastră? De multe ori nu ne dam seama și uităm să fim fermi pe poziție.    

     Când nu te cunoști cu adevarat , preiei toată informația, percepția, opinia și chiar mentalitatea din exterior. Este greu să iți formezi un sistem de valori, o cariera, sau anumite abilități dacă nu iți identifici tiparul comportamental. Cunoașterea de sine ne creează  o stabilitate de fier în contextul unui sistem din care faci parte, iar schimbarea din exterior o poți adapta nevoilor tale fără să îți schimbi totuși valorile.

 

               Profilul de personalitate se corelează cu stilul de viață cu adevărat

 

   Avem griji, suntem stresați, o grijă înseamnă mai mult decât un gând ineficient, iar când te acaparează grijile ești stors de energie, devii mai vulnerabil la tot ceea ce se intamplă în jur, reacționezi din frică și ajungi să nu știi ce vrei, cine ești, încotro să te îndrepți și accepți tot ce ți se oferă.

 

   Stilul de viata, provocările ( acceptate și confruntate) spun multe despre spiritul nostru, care arată daca am ramas tineri sau am  îmbătrânit. Pentru că în jurul spiritului se formează acea resursă foarte valoroasă: intuiția, dacă îi dăm voie să se manifeste și să o ascultăm.

 

   Descoperirea propriului profil de personalitate te invață să știi când este mai indicat să taci decât să vorbești, doarece cunoașterea de sine și a celolarți e primul semn de ințelepciune, să observi fără să judeci și să  ințelegi fără a judeca.

      

   Cunoașterea propriului stil comportamental preferat, te va ajuta să te raportezi mai eficient la tine însuți și la alții printr-o cunoaștere mai buna de sine.

 

   Sunt Delia Chifan, psihoterapeut, trainer certificat Persolog și te aștept să descoperi propriul tipar comportamental prin chestionarul de personalitate.

  

                                                               

  Pentru mine chestionarele Persolog și treptele de interpretare mi-au arătat unde mă aflu în raport cu unde vreau să ajung. E dificil în viața să nu știi ce vrei, să accepți tot ce ți se oferă și te lași influențat de mediu în fiecare zi.

   Am observat ca percepția asupra mea și asupra altora se poate schimba în fiecare zi. Dacă ești atent după fiecare știre, film, informație asimilată, conversație sau conflict iți schimbi cu totul punctul de vedere asupra ta și asupra celolarți.

Ilea Daniel Mihai

Consilier dezvoltare personală

Vreau chestionarul Tipului de Personalitate

Singurătatea, boala secolului? De Ilea DanielTrainer Persolog      Din dorința de a mulțumi pe toata lumea (pentru că pe noi nu ne putem mulțumi niciodată) ajungem de multe ori să rămânem singuri sau sa ne simțim singuri. Pentru că tindem întotdeauna să le facem pe plac altora de frica sau de iluzia unui abandon. …
     Nu de putine ori intrăm intr-o relatie cu multe proiectii despre noi in ochii celuilalt dar si cu multe așteptări. Înțelegem ideea de  cuplu doar ca pe o dorintă sau ca pe un statut social.     De multe ori, o relație serioasă este un ,,must have,, în societatea actuală care ne face să ne …
Ne place să trăim cum ne-am obișnuit, cu situații și contexte care ne-au creeat o zonă de confort din care ieșim cu greu. De aceea imprevizibilul și nesiguranța ne fac mai triști mai apatici  sau anxioși. Suntem adepții căilor bătătorite pentru că frica de nou sau necunoscut, ne face să  acceptăm cursul liniar al vieții. …

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Pozitiv Evolution va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a vă contacta și pentru a oferi actualizări și marketing.